torsdag 28 november 2013

Rantamors barnbarns-pepparkakor.

Den här pepparkaksdegen är så lätt att baka ut,
och jag har bakat varje advent tillsammans med Colin.
I år har jag gjort om degen lite för att jag ska baka med John på söndag,
och eftersom han är allergisk mot mjölk och mjölkprotein,
så bytte jag ut smör mot Milda-mjölkfritt.
Provbakade en plåt idag och dom blev ändå lika goda och spröda.

250 gr smör (vanligt el mjölkfritt)
2,5 dl socker
1 dl sirap
1,5 msk kanel
1,5 msk ingefära
1 msk mald nejlika
Värmes i en kastrull tills att smöret smält.

Tillsätt 1 dl vatten
1 msk bikarbonat
500 gr vetemjöl
när allt svalnat något,
låt degen stå över natten i kylskåp.
Kavla ut degen litet i taget.
Grädda i 200 grader, spröda goda pepparkakor.

Lycka till och God-Jul.

Inga kommentarer: