fredag 6 september 2013

Kantarell paj....

En god svamppaj kan ju ingen motstå dessa svamptider.
Rantamor kunde inte,
efter en dag i skogen med plockade gula härligt vackra kantareller, och trattkantareller
så snodde Rantamor ihopa en god, försvinnande god paj.
Började med att hacka till en pajdeg till botten av,

150gr smör
2dl sojamjöl + 1,5 dl vetemjöl
tillsatte
kallt vatten ca 1,5msk .
klämde ut degen i min pajform och in i kylen, medans jag
rev osten som jag skulle ha i,
Och stekte ett paket bacon,
tillsammans med 1 liter svamp,
och en röd lök.
Vispar ihopa
2dl grädde
3 ägg
lite timjan eller rosmari
vitpeppar, salt
och ca. 5 dl riven ost.

Ut med pajdegen ur kylen , fyll den med svamp/bacon mojset
och på med ost/grädd/ägg smeten
krydda med pizzakrydda.
Nu kan man om man vill förgrädda pajskalet i 10 minuter,
men det gjorde inte jag !!!
In i ugnen 150/200 grader i ca 30 minuter eller till att allt stannat och den fått fin färg.
Jag serverade pajen med,
sallad, paprika och tomat-sallad.

Jättegott.