söndag 20 mars 2016

VÄSTERTOPPENS GODA MJUKA BRÖDKAKOR.

I går bakade jag igen dessa goda typ "hönökakor", dom blir så goda som utflyktsbröd, frukostbröd ja som bara en macka närsomhelst.

50g jäst
50g rumsvarmt smör
1 liter mjölk (kan ju ta hälften vatten också)
1/2 dl ljus sirap
2 msk salt
1tsk hjorthornssalt
8 dl vetemjöl special fullkorn
18 dl vetemjöl special

Blanda ihop till en smidig deg och jäs i 40 minuter.
Baka sen ut till bollar som igen får jäsa ca 20 minuter under bakduk.
Under tiden sätt på ugnen med två plåtar i på 275 grader (varmluftsugn har jag)
Sen kavlade jag ut bullarna till kakor som jag puttade in på varm plåt genast,
jag hade två på varje plåt.
Grädda till att kakorna får lite färg.
Lät dom svalna under bakduk.
Sen delade jag dom och frös in dom, nu har jag ett helt gäng med goda kakor
i frysen.

Så gott ! Lycka till.