onsdag 11 januari 2017

RANTAFARS FISKGRYTA....


Har blivit en jäkel på att koka fiskgrytor (tycker jag själv), och i trettondagshelgen gjorde jag denna
fiskgryta som fick fem fiskar av fem möjliga sa Rantafar.

1/2 fänkål
paprika, jag hade en röd snackpaprika
1/2 purjolök
1 msk timjan, 1 msk cyrry, 1 msk dragon, 1 påse saffran

Fräs grönsakerna och kryddorna i smör, slå på krossade tomater,
fiskbuljong 1 tärning (jag kokade lite buljong på räkskal)
2 dl vitt vin, 3 dl vatten,
Koka i 15 minuter.
Slå på grädden 2 dl , och koka ytterligare 10 minuter.

Tärna ned fisken,
jag hade havsöring och makrill i frysen så det fick det bli, annars kan man ta den fisk man vill ha.
Lägg ned fisken i soppan och sjud några minuter försiktigt så att inte fisken går sönder.

Smaka av med salt och peppar (fiskkrydda).
Red grytan med lite mjöl utrört i vatten, om du vill ha den tjockare...
Servera med några skalade räkor i botten på tallriken, och lite aioli ,
och nybakt vitt bröd...kanske !!

Lycka till med fisksoppan.