Nu när köttfärsen är så billig (39:90 på vår ica) så passa på att steka, grilla upp en hel massa hamburgare att stoppa i frysen. Det blir så otroligt gott. Vad "hädde" jag i dådå...
köpte 1,5 kilo blandfärs 800gr renfärs en riven lök och två klyftor vitlök, 3dl ströbröd, fyra ägg, 3dl grädde, 3 dl loka, 1,5 dl kalvbuljong, (som får mojsa på en stund) I med allt sen och... riven getost minst 1dl sweet chili sauce, halv dl oyster sauce, färsk basilika som jag mortlade och tillsatte olivolja, grillkrydda och salt.... och allt lite kanske 4 mask potatismjöl för att få allt att ta ihopa.
Stryk olivolja på skärbrädan och forma rätt tjocka hamburgare, sen penslade jag med olivolja över och på med lite grillkrydda.
Stek i stekpannan på spisen ett prov så att du vet att kryddningen och salt är ok. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar