En riktigt god och fräsch potatis-sallad med lite av sommar primörer, gjorde jag på fredagkväll, och det passade ypperligt bra till grillad renfransyska.
färskpotatis eller delikatesspotatis sallads lök eller stjälken på knippelöken 1 knippe rädisor grovhackad persilja bladspenat olivolja flingsalt gräslök.
Dressing. 3 msk olivolja 1 msk vitvinsvinäger 1 tsk torkad timjan (går säkert också med färsk) salt svartpeppar.
Sätt ugnen på 225 grader. Jag delade dom tvättade potatisarna med skal på i fyra delar, bakplåtspapper är ju en fördel , mindre disk. In i ugnen, efter att jag ringlat olja och flingsalt över. Ja man ringlar ju inte saltet precis.... Rör om i potatisen nu å då, och jag tror jag hade in dom 25 minuter, men det kan man ju kolla av lite.
Skär salladslöken och skölj och dela på rädisorna, i med persilja och spenat. Ta ut potatisen och blanda ihop allt lite försiktigt så att inte potatisen mosas.
Häll på dressingen och smaka av.
Gott nu till sommarens grillning. |
1 kommentar:
Jag är inte någon jättevän av potatis men det här verkar ändå gott, just för att knölarna varit i ugnen. Ska testas i sommar! Tack för receptet!
Skicka en kommentar