onsdag 1 maj 2013

En underbar kyckling-gryta med ananas och curry....

I dag gjorde jag en så otroligt god kyckling-gryta,
ska försöka komma ihåg vad jag pulade ned i den....

Kycklinglårfilè (som jag skar ned lite)
1 st paprika (hade en orange i kylen)
Färsk ananas (bara så gott)
curry
cayennepeppar
sambal oelek
sweet & sour
ovster sauce
sveet chili sås,
spädde på sen med vitt vin å vatten...
och rosèvin som jag köpt och inte tyckte att var så himla gott...

Stek ihop allt i en gryta, och smaka av med kryddorna.
Jag  gjorde en redning av lite potatismjöl.

Koka riset först 10 minuter i saltat vatten,
sila av och tillägg olja i kastrullen och i med riset som eftekokas med
en handduk mellan kastrull och lock för att ta upp fukten i 10 minuter.....
Servera med en god sallad.
m
Mumsfilibabbagott,
som att besöka en thairestaurang.

Ha en trevlig middag...

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken fantastisk och enkel procedur för att få riset mindre fuktigt. En handduk mellan lock och ris!!! Ska prova det nästa gång.
Ruth i Virginia