måndag 13 maj 2013

RANTAMORS KRUSKAVLADE STEKPANNEBRÖD.

Rantamors goda kruskavlade stekpannebröd.
75 g smör smältes
5 dl mjölk + 2 dl vatten
1/2 pkt jäst
salt
1/2 dl rörsocker el brun farin
2 msk sirap
4 dl grahamsmjöl + 1 tsk hjorthornssalt
resten vetemjöl , och allt blandas till en rätt lös deg som får jäsa 45 minuter.
Dela degen i bitar som rullas till bullar ca 15-17 st (kommer inte ihåg)
Värm en stekpanna, jag har en teflon,
och brukar ha värmen 6-7 på induktionsspisen...
kavla ut bullen med en kruskavel och stek direkt ca 
1 min på båda sidorna.
Allt beroende på spis och värme.
Jag brukar lägga mina tunnbröd att svalna på galler och under en bakduk.
Delar dom och slänger dom i fryspåsar och tjopp in i frysen....
Ja naturligtvis ska man ju äta en brödkaka varm där smöret smälter och rinner ned på fingrarna,
mums, mums....

TjingTjong nu har bagar`n bakat... =)  =)

4 kommentarer:

BP sa...

Nu ska vi få se:

75 g smör smältes - check, det förstår jag
5 dl mjölk + 2 dl vatten - check, det med
1/2 pkt jäst. Menar du påsarna eller dessa fyrkantiga kuber. Har sett båda varianterna på ICA.
salt
1/2 dl rörsocker (????) el brun farin. Kan man skippa sockern?
2 msk sirap. Kan man skippa sirapen?
4 dl grahamsmjöl - check! + 1 tsk hjorthornssalt ???????????
resten vetemjöl - vaddå resten? Hur mycket då?, och allt blandas till en rätt lös deg - lös?????? som får jäsa 45 minuter.
Dela degen i bitar som rullas till bullar ca 15-17 st (kommer inte ihåg) - check!

Förstår du nu???!!!!!
Tror nog att du gör det - förstå alltså;-)

Margareta sa...

Jag förstår allt utom ... resten. Hur mycket mjöl ungefär, vete alltså.

Anita sa...

For en glad matblogg:-) :-) :-)Den vil jeg følgevist det er okey då..Synd at du legger ned den andre bloggen den var fin:-)
Hilsen en liten matmoms fra. Norge:-):-):-)

Margareta sa...

Nu har jag skrivit upp allt jag saknar här på ön (nästan allt) och sedan får vi se vad det bliver. =)