Sommaren 2012 gjorde vi den första kycklingen sittandes på sin ölburk. Och vilken otroligt underbart mjäll kyckling det blev, underbart , underbart god. En liten ölburk behövs, där någon i familjen bör dricka upp halva burken, den någon, brukar oftast vara mannen i huset, han vid grillen, och jag lovar det ÄR ingen uppoffring. Gör några hål i burken och pilla ned lite örter och vitlökar. Kycklingen ska marineras med att .... smält ca 50 g smör 1/2dl olivolja chili/grillkrydda färska el torkade örter som timjan, rosmarin och dragon två pressade vitlöksklyftor 2msk sveetchili sås. (slängde säkert i nån annan krydda me...) =)
Tryck in lite vitlöksklyftor och örter inuti kycklingen också.
Skär "fickor" i skinnet och försök få in marinaden innanför, och gnid in hela kycklingen med marinaden. Spara lite att pensla på under grillningen. |
3 kommentarer:
hihihi ... Men låter smarrigt
Aj då, jag läste Örfilad , så kul Du ställt eller satt pullan på formen.
Nu ska jag leta efter pärmosbullar.
Det har Du säkert lagat någon gång.
Nu letar jag vidare
Aj då, jag läste Örfilad , så kul Du ställt eller satt pullan på formen.
Nu ska jag leta efter pärmosbullar.
Det har Du säkert lagat någon gång.
Nu letar jag vidare
Skicka en kommentar