Värm en stekpanna, jag har en teflon, och brukar ha värmen 6-7 på induktionsspisen... kavla ut bullen med en kruskavel och stek direkt ca |
1 min på båda sidorna. Allt beroende på spis och värme. |
Jag brukar lägga mina tunnbröd att svalna på galler och under en bakduk. |
Delar dom och slänger dom i fryspåsar och tjopp in i frysen.... |
Ja naturligtvis ska man ju äta en brödkaka varm där smöret smälter och rinner ned på fingrarna, mums, mums.... TjingTjong nu har bagar`n bakat... =) =) |
4 kommentarer:
Nu ska vi få se:
75 g smör smältes - check, det förstår jag
5 dl mjölk + 2 dl vatten - check, det med
1/2 pkt jäst. Menar du påsarna eller dessa fyrkantiga kuber. Har sett båda varianterna på ICA.
salt
1/2 dl rörsocker (????) el brun farin. Kan man skippa sockern?
2 msk sirap. Kan man skippa sirapen?
4 dl grahamsmjöl - check! + 1 tsk hjorthornssalt ???????????
resten vetemjöl - vaddå resten? Hur mycket då?, och allt blandas till en rätt lös deg - lös?????? som får jäsa 45 minuter.
Dela degen i bitar som rullas till bullar ca 15-17 st (kommer inte ihåg) - check!
Förstår du nu???!!!!!
Tror nog att du gör det - förstå alltså;-)
Jag förstår allt utom ... resten. Hur mycket mjöl ungefär, vete alltså.
For en glad matblogg:-) :-) :-)Den vil jeg følgevist det er okey då..Synd at du legger ned den andre bloggen den var fin:-)
Hilsen en liten matmoms fra. Norge:-):-):-)
Nu har jag skrivit upp allt jag saknar här på ön (nästan allt) och sedan får vi se vad det bliver. =)
Skicka en kommentar