onsdag 3 april 2013

ÖLGRILLAD KYCKLING a`la RANTAFAR.

Sommaren 2012 gjorde vi den första kycklingen sittandes på sin ölburk.
Och vilken otroligt underbart mjäll kyckling det blev,
underbart , underbart god.
En liten ölburk behövs, där någon i familjen bör dricka upp halva burken,
den någon, brukar oftast vara mannen i huset, han vid grillen,
och jag lovar det ÄR ingen uppoffring.
Gör några hål i burken och pilla ned lite örter och vitlökar.
Kycklingen ska marineras med att ....
smält ca 50 g smör
1/2dl olivolja
chili/grillkrydda
färska el torkade örter som
timjan, rosmarin och dragon
två pressade vitlöksklyftor
2msk sveetchili sås.
(slängde säkert i nån annan krydda me...)  =)

Tryck in lite vitlöksklyftor och örter inuti kycklingen också.

Skär "fickor" i skinnet och försök få in marinaden innanför,
och gnid in hela kycklingen med marinaden.
Spara lite att pensla på under grillningen.
Då är det bara att sätta kycklingshelvetet ovanpå ölburken, sittandes, i en plåtform och stoppa i en stektermometer under armen...
Gör en stor bädd med kol och bred ut dom till sidorna,
så att kycklingen inte grillas direkt på den heta kolen..
Termometern ska visa 75grader,
svag värme helst och 1-2 timmar då blir den jättegod.

Oj va svårt det var att skriva receptet precis som vi gjorde på påsklördagen.
Men en kort grillningstid gör en torrare kyckling har vi kommit underfund me,
därför så ha inte för varmt i grillen.
Naturligtvis grillas kycklingen under Weberlocket...
och grillmästaren behöver oftast en öl till att njuta av under grillningen....
och eventuellt en wiskey !!!
=)  =)
LYCKA TILL.

3 kommentarer:

Margareta sa...

hihihi ... Men låter smarrigt

Vitsippan sa...

Aj då, jag läste Örfilad , så kul Du ställt eller satt pullan på formen.

Nu ska jag leta efter pärmosbullar.
Det har Du säkert lagat någon gång.

Nu letar jag vidare


Vitsippan sa...

Aj då, jag läste Örfilad , så kul Du ställt eller satt pullan på formen.

Nu ska jag leta efter pärmosbullar.
Det har Du säkert lagat någon gång.

Nu letar jag vidare