måndag 10 februari 2014

JOHNs ÄPPLOR-KAKA....

Tittade på fruktfatet idag och såg att jag hade mycket äpplor där.
Nu heter det faktiskt ett äpple och flera äpplor, för så säger barnbarnet John.
Så då bestämmer sig Farmor att göra en äpplor-kaka.
Börjar med 4 äpplor som kärnas ur och skivas tunt
ned i en plastpåse med dom och tillsätter 2 msk socker + 2tsk stött kardemumma.
Nyp åt påsen och skaka utav helvete.
2 ägg 1,5 dl socker vispas
skal av en citron + 1 tsk kardemumma
(gillar ju just kardemumma, annars gillar du kanel så ta det)
175 g smör smältes + 2 msk grädde
2,5 dl vetemjöl + 1 tsk bakpulver
tillsättes och blandas ihop.

Grädda gärna i en springform, sådan man kan ta loss kanten på.
Min läcker så jag tog bakplåtspapper i botten, så slipper jag svordomar när fett rinner ut i ugnen.
Grädda i 175 grader i ca 35 minuter (lite beroende på ugn).
Sen är Äpplor-kakan klar.
Jag serverade Rantafar kakan med lite vaniljglass.
Men den blev ju god bara som den var utan tillsats.

Lycka till önskar Rantamor !!

1 kommentar:

BP sa...

Tack att du låta mig byta kardemumma mot kanel (eller inget alls);-)

PS. Idag såg jag för första gången hur kardemumma ser ut "på riktigt". Den fanns i en sallad och jag bet på den av misstag. Hela salladen smakade "annorlunda", men gott var den. Alltså frågade jag servitören vad den där lilla saken var. Han frågade kocken och berättade att det var kardemumma. Hela "saken" smakar helt annorlunda än den stötta varianten. Konstigt. DS.