onsdag 1 mars 2017

FISK MED POTATIS OCH ÄGGSÅS.

(För 2 personer)

4 medelstora potatisar
ca 10 cm purjolök
en halv fänkål

Potatisarna skalas och skivas tunt.
skölj fänkål och purjolöken och skiva ned, lägg allt i en smord ungsform,
krydda med salt och peppar.
Koka såsen :
2 dl vatten
3dl grädde
1 fiskbuljongtärning
och krydda upp lite med salt, peppar, fiskkrydda, dill och saft av en halv citron.
Slå såsen över potatisen och sen in i ugnen i 35 minuter på 200 grader.

Koka under tiden 3 ägg. Skala och hacka.
Riv lite pepparrot och citronskal.

Skär fisken i lite lagom stora bitar, öring eller torsk eller bara den fisk ni har.

Ta ut formen ur ugnen.
Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans med ägghacket,
pepparrot och citronskal.
Strö över dill.

Tjoppa in allt i ugnen 12 minuter till, och sen är det klart att servera.
Tjopp Tjopp Lycka till.

Inga kommentarer: