lördag 20 april 2013

Rantamors jädrans goda räksoppa....

Anki ville ha recept på min räksoppa,
och d ska hon allt få.

Börjar med att skala räkorna
(oftast Rantafars jobb),
ned med räkskal i grytan samt,
en charlottenlök
2 morötter
1 vitlöksklyfta
lite buljong
fräser upp allt i lite olja,
i med vatten och vitt vin, och låt koka i 25 minuter,
i med grädde och lite ketchup och lite sötsursås.
Koka upp igen,
sila sen bort allt jox, och ned med det goda avkoket.
Nu är det bara att smaksätta, ta i lite mera grädde.
brukar smaksätta med lite chayennpeppar, basilika och salt.
Räkorna fräste jag i lite sweet sour denna gång så dom fick lite smak, men det gör man som man vill,
och ett gott parmesanbröd serverade jag till.
En god räksoppa...
och du kasta för fan aldrig bort räkskal,
har du inte användning för dom genast du ätit räkor, så frys ned räkskalen,
dom blir så god ingrediens i en fond.

Lycka till och lek med smaksättningen.

2 kommentarer:

Herr Nilssons Fru sa...

Underbart!!! Tack bästaste du.
Kramiz

esterii sa...

Hej hopp! Kikar in som ny och ser att du kan det där med mat du. Nåväl, kikar nyfiket vidare, lämnar ett spår och hoppas du vill kika in och göra detsamma. Allt gott!