söndag 13 april 2014

EN GOD OCH FRÄSCH SOMMARPOTATIS SALLAD.

En riktigt god och fräsch potatis-sallad med lite av sommar primörer,
gjorde jag på fredagkväll,
och det passade ypperligt bra till grillad renfransyska.

färskpotatis eller delikatesspotatis
sallads lök eller stjälken på knippelöken
1 knippe rädisor
grovhackad persilja
bladspenat
olivolja
flingsalt
gräslök.

Dressing.
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk torkad timjan (går säkert också med färsk)
salt
svartpeppar.

Sätt ugnen på 225 grader.
Jag delade dom tvättade potatisarna med skal på i fyra delar,
bakplåtspapper är ju en fördel , mindre disk.
In i ugnen, efter att jag ringlat olja och flingsalt över.
Ja man ringlar ju inte saltet precis....
Rör om i potatisen nu å då, och jag tror jag hade in dom 25 minuter,
men det kan man ju kolla av lite.

Skär salladslöken och skölj och dela på rädisorna,
i med persilja och spenat.
Ta ut potatisen och blanda ihop allt lite försiktigt så att inte potatisen mosas.

Häll på dressingen och smaka av.

Gott nu till sommarens grillning.

1 kommentar:

Carita Liljendahl sa...

Jag är inte någon jättevän av potatis men det här verkar ändå gott, just för att knölarna varit i ugnen. Ska testas i sommar! Tack för receptet!