tisdag 12 mars 2013

En enkel Ostkaka med Saftsoppa på hallon å svartavinbär...

Hade keso som behövde få hjälp innan datumet gick ut,
och då föll tanken in att jädrans va länge sen jag gjorde en ostkaka....
Slängde ut lite svartavinbär och hallon ur frysen,
och kokade en tunn saftsoppa som fick kallna.
Sen hoppade Rantafar in å hackade mandeln...
och så var vi gång.
2 ägg + lite strösocker, knappt 1/2 dl, vispas.
250 gr keso + 1 dl mjölk + 1 dl grädde blandas och tillsättes
tillsammans med ett par matskedar vetemjöl.
Ja just d dom hackade mandlarna ska också i 30gr ungefär, inte så jävla nogrannt.
Smörj en form i med hela smeten i 175 graders ungsvärme,
cirkus en timma.
Täck den ovanpå om den vill bli lite för mörk innan allt stannat och är klart.
En enkel och god Ostkaka med saftsoppa,
ja vill man lyxa till det och redan har fått bikinikroppen i trim,
så släng på en klick grädde, och kanske färska bär....

Här sitter vi och är proppmätta på ostkaka.
Tjingelingen.

3 kommentarer:

Pettas sa...

Ja, det tror jag det! Att ni är proppmätta på ostkaka. Vem skulle inte vara det om man befann sig i närheten av det där fatet...men antagligen har ni redan ätit upp allt:)

Ha det fortsatt gott!

BP sa...

Såg väldigt gott ut, men jag tar hellre "saltiga" saker som du vet;-)

fianathome sa...

Åh nu vart jag lite sugen på ostkaka!
Får gå ner och kolla i kylen - finns något gott där kanske som måste slukas.
kram
Fia