onsdag 6 mars 2013

Kekor eller mommos kaffeplättar...

Dessa som jag kallar "Kekor",
passar till kaffet, till utflykten och matigare med smör på.
Når våra barn var små så var dessa en såkallad favorit, gjorde alltid en dubbelsats,
och allt bara försvann.
Idag när Colin var här så gjorde jag en enkel sats till vår sportlovsutflykt.
KEKOR.
(mommos kaffeplättar)

2 ägg
1,5 dl socker, vispas poröst.

3,5 dl vetemjöl + 2tsk bakpulver blandas
100gr. smör + 2dl mjölk kokas upp,

hälls växelvist i smeten.
Tillsätt vanilj eller kardemumma.
Stekes i plättlagg.
Äts helst varma till mjölk och det är
makalöst gott och beroendeframkallande !!!
=)  =)

Tjingelingen från Rantamor.

4 kommentarer:

Andreas Stormfjäll sa...

Ååååh, kekor, vilka minnen det väcker :) Kul med matblogg! :)

Vitsippan sa...

Vilken fin bakgrund,

På Näthinnan, blev det error när kommentaren skulle in.

Så typiskt.

Ska titta in varje dag på Din matblogg.

Kanske jag kan få något tips.
Du är ju en hejare på maträtter.

Kram Mi2213

Carina sa...

mmm.... minns också hur fammo stekte kekor åt oss som barn :-)

Kram!

Krönikören sa...

Mums! Fast först fick jag mig ett garv åt namnet på bloggen! Hahahaha!