lördag 11 januari 2014

Jäklar vilken "hot" fisksoppa.....

Bara att dyka in i frysen å kolla vad som finns där idag också,
är fryhelvete fullt med mat, så är det bara att börja tömma densamma också.
Plockade ut,
lax, sik , scampiräkor och nykokt "laxpuljong".... =)  =)
Så var det bara att hitta på ett gott recept... efter ett dyk in i kylen där jag hittade följande,
Blomkål
broccoli
en bit purjolök
en charlottenlök (den hittade jag i skafferiet tillsammans med kokosmjölken)
en röd chili
(och jag hackade ned hela den röda chilin med frön och allt,
kan säga att det blev rätt "hot", lite för hot, så ta inte med hela om ni inte vill
ha alldeles för hot soppa..men gillar ni så okey..)
en kvarts fänkol
1 msk riven ingefära....
Började med att skära ned blomkål, broccoli, fänkål, purjolök, charlottenlök och chilin
och fräste allt i en panna i rapsolja.
Min fiskbuljong i grytan, och i med hela hacket + en burk kokosmjölk och lite rasp av en citron
och saften av en halv citron.
Nu får allt koka i 15 minuter.
Då är det bara att skära upp fisken i bitar under tiden och jag mojsade lite flingsalt
över och peppar.
När soppan kokat färdigt hade jag i fisken och räkorna,
och sockerärtorna.
Allt får dra och vila lite och då passade jag på att grädda två frallor åt oss till soppan.
Serverade soppan med lite persilja på toppen.
Om ni som jag har lite problem med magen....ta inte hela chilin,
Rantafar som har en stålmage, visade tummen upp, och backade på soppan en gång,
jag fegade ur lite.
Men smakerna var riktigt goda ihopa.

Lycka till med fisksoppan, man kan lägga till och dra ifrån,
smakerna får avgöra, bara att våga lite.

Ps. glömde att jag hade ett glas vitt vin i soppan också .....

Tjingelingen från Rantamor.

1 kommentar:

Evas Kvarnaro sa...

Vi älskar soppor i alla smaker, denna kommer bli perfekt för oss.
Har aldrig gjort med kokosmjölk i,
men den kommer nog göra susen !
En mumms hälsning/ Eva