tisdag 28 januari 2014

RANTAMORS FRUKOSTBRÖD I LÅNGPANNA.

Att baka ett långpannebröd är enkelt och går snabbt, och brödet blir supergott.
Så här gör Rantamor sitt recept.
Kokade upp 2 dl russin med lite vatten så det täcker russinen,
(gör det bara för att russinen blir så goda och släppa sin smak i degen)
Smälter 50 g smör,
och blandar 4 dl vatten, 4 dl mjölk, med smör och russin
(också vattnet som blir med russinen ca 1 liter degvätska blir det.)
2 paket jäst
2 ägg
2 msk sirap (kan uteslutas då russin ger sötma)
salt,
2 dl Fibrex
4 dl grahamsbröd
ca 14 dl vetemjöl (jag använder nästan alltid special vetemjöl)
gör inte degen alltför tjock eftersom Fibrex sväller lite i jäsningen.
Jäs i 40 minuter,
eller gör som Rantamor, som bakade ut degen redan vid 30 minuter,
annars hade allt runnit ut på bordet.
Dela degen i två bitar, och tillsätt ett par dl mjöl om det behövs till utbakningen.
Kavla ut degen på två bakplåtar.
Sen tog jag sporren och skar ut rutor så stora man vill ha,
mina blev lite stora...
Jäs övertäckt i 45 minuter.
Grädda i 225 grader, hur länge beror på ugnen,
bara att hålla ett öga på plåten.
Brödet blir jättegott och en höjdare till frukostbordet.

Lycka till med Rantamors långpannebröd.


Tisdagstema.

6 kommentarer:

Leena sa...

Vilket bra recept! Har i alla fall russin hemma, sedan julens glöggdrickande ... och det andra kan man ju köpa i vilken affär som helst. Bröden ser jättegoda ut och jag gillar smidiga recept.

Freja sa...

Åhh, smaskens! Och ett recept jag tror jag skulle kunna ge mig på! Ingen surdeg, ingen krånglig utbakning, det receptet snor jag!

Mias Mix sa...

Mmm så gott det verkar. Ska jag testa, men jag tror jag byter ut russinen mot solroskärnor.

Paula i pörtet sa...

Hej, fick ta lite habrovinklar för att hamna här på rätt sida, men skam den som ger sig. Jag beundrar alla hemmabagare, det doftar underbart och smakar ännu bättre!

Herr Nilssons Fru sa...

Russin? inte nussin,,,ja så har jag bestämt sagt sedan jag var liten - inga russin i min mun :)
men de måste väl gå att utesluta dem.
Kramiz

Anita A sa...

Härligt hemgjort bröd, liknar det jag gör ibland.
Ps. De fina vantarna använder jag även vid datorn :) Ds.