Eftersom Eva i Tyresö ville ha lite exakta måttenheter i mina rundstycken, så ska jag som alltid duttar lite av varje, lite lagom, försöka mig på ett recept.
Smält ca 25gr smör, 2dl mjölk 5dl vatten 2dl russin och 2 msk sirap + 2 msk salt... jösses jag glömde det viktigaste i degvätskan, 1 å 1/2 pkt jäst.
Sen tar jag i 4 dl grahamjöl, 1 dl råg eller vetekross och resten vetemjöl (brukar använda specialvetemjöl) till en lagom inte allt för tjock deg. Jäs i 45 minuter, rulla ut 24 bullar, som sen plattas ut och naggas, och jäses igen i ca 30 minuter minst. Grädda i 225 grader.
Hoppas att jag fick med allt och ...LYCKA TILL. |
2 kommentarer:
Tack nu är jag igång och bakar rundstycken!
Gud vad många mjölsorter det finns... Har aldrig köpt nå't annat än den där röd-vita varianten - vetemjöl. Å 500 gramm räcker i minst ett år här hos oss... men så bakar vi ju inte heller;-)
Skicka en kommentar