torsdag 21 mars 2013

RECEPT PÅ RANTAMORS RUNDSTYCKEN.

Eftersom Eva i Tyresö ville ha lite exakta måttenheter i mina rundstycken,
så ska jag som alltid duttar lite av varje, lite lagom, försöka mig på ett recept.

Smält ca 25gr smör,
2dl mjölk
5dl vatten
2dl russin och 2 msk sirap + 2 msk salt...
jösses jag glömde det viktigaste i degvätskan,
1 å 1/2 pkt jäst.

Sen tar jag i 4 dl grahamjöl, 1 dl råg eller vetekross
och resten vetemjöl (brukar använda specialvetemjöl) till en lagom inte allt för tjock deg.
Jäs i 45 minuter, rulla ut 24 bullar,
som sen plattas ut och naggas, och jäses igen i ca 30 minuter minst.
Grädda i 225 grader.

Hoppas att jag fick med allt och ...LYCKA TILL.

2 kommentarer:

Eva i Tyresö sa...

Tack nu är jag igång och bakar rundstycken!

BP sa...

Gud vad många mjölsorter det finns... Har aldrig köpt nå't annat än den där röd-vita varianten - vetemjöl. Å 500 gramm räcker i minst ett år här hos oss... men så bakar vi ju inte heller;-)