onsdag 20 mars 2013

En god sikgömma och nybakade rundstycken.

Idag blir det en helt Rantamors improviserade maträtt,
utgår från dessa råvaror.
Kokar 2 potatisar med några morötter
och gör mos av allt, tillsätter
1 ägg och parmesanost + lite uppkokt mjölk å en dutt smör.
Kokar en fond på räkskal
rödlök, vitlök och lite ketchup.
Smörjer en form och lägger två sikfilèr på botten,
pressar över en halv lime, och lite fiskkrydda och lite salt.
På med fonden, och räkorna,
sen på med den goda potatisåmorots purèn.
In i ugnen på 225 grader i 20 minuter.
Smaken blev jättegod och portionsmässigt räckte det till två personer.
Serverade rädisor till, vilket blev en liten sommarkänsla.
När jag ändå var igång snodde jag ihop en deg till rundstycken.
smör, mjölk, vatten, jäst och
vetemjöl, grahamsmjöl, rågkross, russin, sirap och salt.
Efter gårdagens frysstädning såg jag att det var torsk på matbröd,
nu har jag laddat frysen med 24 rundstycken....
ja egentligen bara 22, för två försvann på vägen till frysen, varma med smör på.
Mums !!!

1 kommentar:

Camilla (Rantis) sa...

mmmm....ja, de runda goda nybakade bröden med smör på har man ju mumsat på en å annan gång!

Nääää....ingen jäkla vår i sikte här inte!
Kallt, snöigt och blåsigt....