måndag 18 mars 2013

Raggmunk med stektfläsk och lingon.

En riktig husmanskost blev det idag.
Raggmunk med stekt fläsk och lingonsylt.
En enkel och god middag.
Vispa ihop 1 ägg, 2dl mjölk och 1 dl vetemjöl + salt.
Stek fläsket knaprigt och gott,
spara gärna fettet från fläsket (bacon) att steka raggarna i.
Varmhåll fläsk/baconet,
riv 4 st potatisar ned i mjölk, ägg och mjölblandningen och stek
goda frasiga raggmunkar.
Servera rårörda lingon till, eller hemkokt lingonsylt.
TjingLing från Rantamor.

2 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Har ju aldrig ätit raggmunk men gott ser det ut ,men vad finns det som inte är gott ,kram Nette

BP sa...

Det där kommer du nog inte tro men det är faktiskt sant!
Du vet i "snobbiga" Stockholm finns det ju knappt några krogar kvar som serverar gammal, hederlig husmanskost. Synd!
Men Hotell Nortull nära där jag jobbar serverar Raggmunk på tisdagar (du vet raggmunk på tisdagar, ärtsoppa på torsdagar) å jag går dit minst en gång i månaden. Älskar munken med lite tjockare knaperstekt fläsk! Men jag hoppar lingonen (även om de är rårörda. Klarar inte av att blanda salt och sött - vet inte varför. Rårörda lingon vill jag ha som efterrrätt - å det är jag tämligen ensam om kan jag ju säga;-)